Mladý tvorca - Nitra 2011

SOŠ Stará Turá bola ocenená na výstave Mladý tvorca Nitra 2011 za aktívnu účasť na výstave a ako aj za súťaž TOP výrobok diplomom a čestným uznaním.

V dňoch 14.- 16. apríla 2011 sa na výstavisku Agrokomplex konal 19. ročník celoštátnej predajnej výstavy výrobkov žiakov stredných odborných škôl, stredísk praktického vyučovania, gymnázií a partnerských škôl z ČR Mladý tvorca 2011. Výstavy sa zúčastní rekordný počet vystavovateľov - 113 škôl v 101 výstavných stánkoch. Hlavným organizátorom výstavy je Ministerstvo hospodárstva SR. Spoluorganizátormi sú Združenie pre rozvoj stredoškolského odborného vzdelávania, Nitriansky samosprávny kraj a Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra, š.p.

Výstava je už v poradí 19. prezentáciou odbornej stredoškolskej prípravy a vzdelávania žiakov stredných škôl v Slovenskej republike. Jej cieľom je informovať širokú verejnosť, ale najmä žiakov základných škôl a ich rodičov, s možnosťami prípravy v stredných odborných školách, ale aj v gymnáziách. Vystavované výrobky v jednotlivých stánkoch, ale aj výrobky určené na predaj, preukazujú zručnosti a pripravenosť mladej generácie pre trh práce. Ukážky zručností žiakov v jednotlivých stánkoch a v areáli výstaviska určite zaujali nie len dospelých návštevníkov výstavy, ale najmä žiakov základných škôl, ktorí sa rozhodujú o ďalšom štúdiu v stredných školách.

Výstavy sa aktívne zúčastnili aj žiaci a pracovníci SOŠ Stará Turá. Vystavovali práce z oblasti elektrotechniky a elektroniky, strojárstva, ale aj fotografie našich grafikov, robotov z Lega i vlastnej konštrukcie. Sme radi, že náš stánok navštívili i predstavitelia Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Sprievodnými akciami počas výstavy boli vystúpenia žiakov v záujmovej činnosti, ukážky zručností žiakov, súťaže - cena za inováciu a technickú tvorivosť a súťaž – „TOP výrobok“, ktorej vyhlasovateľom bolo Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky. Súťažilo sa vo viacerých kategóriach a naša SOŠ sa ani v tejto súťaži nestratila. Výrobok „Robot VATECH T-11 Martina Valáška“ v kategórii Elektrotechnika a energetika bol úspešne ohodnotený v súťaži o TOP výrobok a MH SR udelilo SOŠ Stará Turá diplom, pohár a čestné uznanie za účasť na výstave. Prezentácia Martina Valáška, ale aj ostatných zaujala nie len odbornú hodnotiacu porotu, ale aj riaditeľa Úradu TSK Ing. Panáčka a vedúcu odboru školstva TSK Mgr. Katarínu Duchovú.

Žiakov ZŠ a SOŠ zaujali aj iné práce nášho "stánku", najmä modely Audio sytém ako spoločná práca našich troch žiakov, za čo si odniesli cenu Top výrobok na výstave Učeň – Stredoškolák v Trenčíne, programovateľný robot, lego stavebnice a verejnosť, hlavne mužskú časť elektronicky riadené destilačné zariadenie.

Ocenenia za školu prevzali Ing. Pavol Kuchárek (učiteľ odborných elektrotechnických predmetov) a Martin Valášek (študent 3. ročníka odboru elektrotechnika) SOŠ Stará Turá.

Účasť na výstave za našu školu hodnotíme veľmi pozitívne a poďakovanie patrí všetkým zúčstneným žiakom, ktorí aktívne reprezentovali svoje výrobky i svoju školu.


Fotogaléria

Videá

Najlepšia SOŠ vo vedomostných súťažiach 2012/2013 Novinky zo Starej Turej č. 11

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Apríl 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30